Nieuws uit de bibliotheek

| Frouke Schrijver en Frans Westgeest |

Bij deze een duo-bijdrage uit de bibliotheek, van een komende en een vertrekkende informatiespecialist. Frans Westgeest maakt plaats voor Frouke Schrijver als informatiespecialist voor Bestuurskunde.

Hieronder stelt Frouke zich aan jullie voor: “Sinds september ben ik aangesloten bij het informatiespecialistenteam van FMR en houd ik me bezig met de opleiding Bestuurskunde en het AKMI. Zelf ben ik historica en heb ik gewerkt als onderzoeker en docent. Ook werkte ik een tijdje bij de gemeente Amsterdam. Verder is het vak Bestuurskunde me niet vreemd; ik ben de dochter van een bestuurskundige en kom uit een maatschappelijk betrokken nest.

Ik zie er naar uit om jullie te helpen bij literatuuronderzoek of vragen over een specifiek onderwerp. Ook hoor ik graag jullie suggesties voor de aanschaf van boeken of online bronnen op het gebied van Bestuurskunde. Ik ben van plan om eens in de twee weken op dinsdagmiddag bij Bestuurskunde te komen aanschuiven en jullie dan nader te leren kennen, maar voor vragen en suggesties kun je altijd contact opnemen!“ Wij komen (en gaan) in deze bijdrage aan ELF natuurlijk niet met lege handen! Zo vinden jullie op onze Libguide weer de nieuwe e-boeken en TV-programma’s met bestuurskundige inslag.

Daarbij signaleerden wij bij de Raad voor het Openbaar Bestuur een advies over een 'hot topic'; de legitimiteit van het (be)sturen met data. Op deze pagina vind je dit adviesrapport, plus een interessant webinar over dit onderwerp.

Frans Westgeest en Frouke Schrijver (Informatiespecialisten FMR)