Wist u dat?

In de rubriek ‘Wist u dat…?’ worden publieke en private nieuwtjes gedeeld. Nieuws van en over studenten, docenten, medewerkers of management. Nieuws van buiten en van binnen de opleiding. Soms serieus, soms speels.

The Philly's are coming!

Zoals al eerder bericht: In project jaar 4 werken we samen met studenten van de Drexel University uit Philadelphia. Dit jaar staat er een heuse exchange week gepland, van 10 tot 17 december. Eindelijk is de kogel door de kerk: ze komen! We zijn heel blij met de Philly visit 21 commissie, bestaande uit Niels Nellesteijn, Tessa Beerepoot en Fatima Madmar. Deze aanpakkers helpen bij het ontwerp en de uitvoering van het exchange programma. Awesome!

BSK student finalist bij ECHO award 2021

Onze vierde jaars student Elijah Alvares is door BSK en door Studentzaken aangedragen voor de ECHO award 2021, een prijs uitgereikt door het expertisecentrum diversiteitsbeleid aan studenten die zich opvallend inzetten voor inclusiviteit en kansengelijkheid. En het goede nieuws is: hij is inmiddels doorgedrongen tot de finale. De bekendmaking van de winnaars is 7 december. Elijah, veel succes met je jurypresentatie op 25 oktober!

BSK studenten worden filmsterren

Omdat de internationale samenwerking in project jaar 4 zo succesvol is gegaan vorig jaar, wordt er dit jaar een promotievideo gemaakt. Doel is om vanuit het studentperspectief ervaringen te delen en zo andere opleidingen te inspireren ook de stap naar international online collaboration te zetten. Maran Maged Welson uit klas BV401 en Bobbi Bosman worden door Oscar en zijn Fellows crew gevolgd, van kick-off tot straks de ontmoeting met de Philly’s op schiphol. We zijn heel nieuwsgierig naar het resultaat!

Dit zijn de nieuwe bestuursleden BSKA

Van links naar rechts: Sem Veen (algemeen bestuurslid), Menno van Raalte (vicevoorzitter), Iris van Lingen (voorzitter), Zoë Mintjens (penningmeester) en Luna Braas (secretaris). Ze hebben er weer heel veel zin in om voor jou mooie activiteiten te organiseren. Zo heeft BSKA eind september een studiereis naar Antwerpen georganiseerd. Het was een groot succes, met veel gezang in de karaokebar en ook gebeurtenissen die hier niet openlijk gepubliceerd kunnen worden. Zoek daarvoor contact met Lars of Bregje. 😉 Ben jij al lid? Je kan de activiteiten van BSKA volgen via Instagram

Meet me @ the knowledge mile

3de jaars studenten Veronique Kruithof, Zoë Mintjens en Luna Braas draaien mee in het netwerkproject van de Knowledge Mile. Ze doen mee aan het project Match Me At The Knowledge Mile en krijgen via informele netwerkbijeenkomsten een kijkje achter de schermen van onder andere Capital C, The Student Hotel en andere bedrijven. Zo bouw je al vroeg aan een relatienetwerk waarmee je straks makkelijker de arbeidsmarkt op komt.

Met een prinses op stage

Lilian Kramer, 3de jaars student loopt momenteel stage in het Onderwijs en houdt zich bezig met het actuele thema kansengelijkheid. Een onderwerp dat ook de aandacht heeft van ons koninklijk huis. Zo was prinses Maxima bij haar stageschool op bezoek en bleek er een ultiem fotomomentje. Hulde!

Conferentie inclusieve werkomgeving

Op do 25 november wordt de conferentie ‘Naar een inclusieve werkomgeving! Inzichten vanuit werk- en levenservaring en paradoxen uit de praktijk’ georganiseerd. Inzichten vanuit werk- en levenservaring en paradoxen uit de praktijk’ wordt georganiseerd? Machteld de Jong, lector Diversiteitsvraagstukken bij Hogeschool Inholland en docent bij BS werkte twee jaar samen met VU hoogleraar Halleh Ghorashi aan het onderzoek.

De conferentie is zowel online als op locatie (conferentiezaal) bij te wonen.

BSK doorgedrongen in medezeggenschapsraden

De verkiezingen voor de FMR deelraad en centrale medezeggenschapsraad (CMR) zijn inmiddels geweest. Onze studenten tonen zich met recht bestuurskundigen in wording; een groot deel van de FMR deelraad is afkomstig uit BSK: Freya Huijsen als secretaris, Dion Arendse, Faye Baldee, Samra Benhamouch, Bobbi Bosman en Ibrahim Kamara als ‘gewone’ leden. Samra zit ook in de CRM, samen met Kim Burger. Je kan hen altijd benaderen als je problemen wilt aankaarten of vragen hebt over facultaire zaken. Of stuur een mail naar ambtelijk secretaris Judith van der Wel.

Hulpbron bij afstudeeropdracht

Er wordt in november nog een afstudeerworkshop georganiseerd waar je voorlichting krijgt over de aanpak van jouw afstudeeraanvraag. Deze staat gepland op 17 november. In december volgt nog een feedback moment. Als je slim bent, ben je natuurlijk wel al gestart met het creëren van jouw afstudeerplek.

Heb jij nieuws om te delen? Stuur dan een bericht aan Esther Koster.