De bibliotheek... altijd dichtbij

Tips van Frans

Hopelijk kennen we elkaar al, maar in deze rare tijden kunnen we elkaar zo maar hebben gemist: vandaar dat ik de bibliotheek en mijzelf graag nog even voorstel, en je gelijk vertel welke nieuwe boeken en tv-programma’s we digitaal voor je beschikbaar hebben.

Ik ben Frans Westgeest, en samen met mijn collega’s Jolanda Kleen en Welmoed Tamminga vormen we het team informatiespecialisten van bibliotheek voor de faculteit Maatschappij & Recht. We zorgen voor alle informatie die je voor je studie of je werk nodig hebt: boeken, tijdschriften, databanken, op papier of digitaal …  

Wij bedienen ieder verschillende opleidingen. Bestuurskunde zit in mijn pakket. En lockdown of niet: je kunt altijd mijn hulp inroepen. Het liefst tref ik je natuurlijk face-to-face, maar met een beeldscherm ertussen gaat dat ook best.

Dus heb je wat van mij nodig: niet aarzelen, maar gewoon even bellen, mailen of appen! Onderaan vind je mijn contactgegevens.

Kan ik nog wel bij de boeken?   Ja hoor! De bibliotheek in het Kohnstammhuis is jammer genoeg dicht, maar we zorgen ervoor dat je de boeken die je nodig hebt wel kunt lenen. Je kunt ze reserveren via onze digitale bibliotheek (www.hva.nl/bibliotheek) en dan ophalen in de bibliotheek Leeuwenburg.   

Zoals ik al zei: we hebben ook veel online boeken en video. Dat is nu natuurlijk extra handig, want je kunt daar overal en (bijna) altijd bij. Op deze webpagina kun je ze zien : een paar klikken, en je hebt ze op je scherm! Werk je buiten het netwerk van de HvA, dan moet je wel even je inloggegevens paraat hebben.

Inloggen? En ik als alumnus dan?

Voor die vraag was ik al bang… Na je afstuderen kun je helaas niet meer bij onze digitale databanken. Je mag trouwens wel een jaar lang gewoon boeken lenen. Er zijn wel andere manieren om op de hoogte te blijven: steeds meer onderzoek komt vrij beschikbaar op internet, je moet alleen weten waar je moet zoeken. HBO-scripties én onderzoek kun je vinden op de landelijke HBO-Kennisbank: de meeste zijn voor iedereen beschikbaar. Sinds kort hebben we ook een eigen databank voor HvA-onderzoek: de HVA Research Database. Hierin vind je gegevens over en publicaties van alle HvA-onderzoekers. Ook hiervoor geldt: open voor iedereen, indien mogelijk natuurlijk.

Kortom …

Corona, lockdown, social distancing… wat er ook gebeurt, de bibliotheek blijft bij je in de buurt! Ik hoop je gauw te zien: digitaal als het moet, en “live” wanneer het weer kan. Via deze nieuwsbrief houd ik je graag op de hoogte, ook van tips en nieuwtjes over voor iedereen toegankelijke info.

Frans Westgeest f.westgeest@hva.nl tel.: 06-21156332