Deelraad, verkiezingen en vertrouwens-persoon/student-decaan

door Deelraad FMR

Oproep: Breid je netwerk uit en doe bestuurlijke ervaring op!

Vanaf 15 maart aanstaande tot 10 april kan je je verkiesbaar stellen voor de deelraad (FMR). In de deelraad geef je advies en mag je meebeslissen over zaken op facultair niveau. Denk aan het bespreken van beleidsstukken zoals de jaarlijkse begroting en het onderwijs- en examenreglement. Andere onderwerpen zijn studiedruk, studievoorzieningen, huisvesting, goed onderwijs, duurzaamheid, diversiteit en inclusie.

Ben je geïnteresseerd in de bestuurlijke tak van de HvA, ben je niet vies van een beetje leeswerk (vergaderstukken), hou je van zeggenschap en/of wil je je inzetten voor een bepaald doel? Schroom niet en stel je verkiesbaar!

Op 25 maart om 16.30 uur organiseert de deelraad een miniconferentie over medezeggenschap op de faculteit. Hier krijg je nog meer uitleg en kan je vragen stellen. Meer informatie volgt snel! Nu alvast meer informatie? Kijk op de website van de deelraad of mail j.van.der.wel@hva.nl. Daarnaast willen we je als deelraad op de hoogte stellen van de studentdecaan en vertrouwenspersoon. Wanneer je met een HvA gerelateerd probleem zit, kunnen zij je altijd verder helpen. Zo geeft de studentdecaan informatie, advies of begeleiding bij je studieloopbaan of bij persoonlijke omstandigheden.

Bij de vertrouwenspersoon kan je met vragen en klachten terecht wanneer je met ongewenst gedrag, zoals discriminatie of ongewenste intimiteiten, in aanraking komt. Ook hier geldt, schroom niet en vraag om hulp!

Voor meer informatie over de studentdecaan klik hier.

Voor meer informatie over de vertrouwenspersoon klik hier.