DE BIBLIOTHEEK: stel je voor

Hallo studenten! Hopelijk ken je ons al, maar in deze rare tijden kun je ons zomaar hebben gemist: de informatiespecialisten van bibliotheek voor de faculteit Maatschappij & Recht. We stellen ons graag even aan je voor, en vertellen je gelijk hoe we in deze tijden van afstand toch dichtbij blijven.

Wie zijn we? Wij zijn Jolanda Kleen, Welmoed Tamminga en Frans Westgeest. Samen vormen we dus het FMR-team van de bibliotheek. Wij hebben ieder verschillende opleidingen in ons pakket. Jolanda Social Work en HBO Rechten, Frans Social Work en Bestuurskunde en Welmoed Toegepaste Psychologie. Samen met andere collega’s zorgen wij voor alle informatie die je voor je studie nodig hebt: boeken, tijdschriften, databanken, op papier of digitaal.

En lockdown of niet: je kunt altijd onze hulp inroepen bij het vinden van informatie. Het liefst doen we dat natuurlijk face-to-face, maar met een beeldscherm ertussen gaat dat ook best. Dus heb je wat hulp nodig: niet aarzelen, maar gewoon even bellen, mailen of appen voor een afspraak! Onderaan vind je onze contactgegevens. Kun je wel bij de boeken? Ja hoor! De bibliotheek in het Kohnstammhuis is jammer genoeg dicht, maar we zorgen ervoor dat je de boeken die je nodig hebt wel kunt lenen. Je kunt ze reserveren via onze digitale bibliotheek (www.hva.nl/bibliotheek) en dan ophalen in de bibliotheek Leeuwenburg. We hebben ook veel online boeken. Dat is nu natuurlijk extra handig, want je kunt daar overal en (bijna) altijd bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze: Leefwerelden van jongeren: thuis, school, media. We zijn benieuwd of je jezelf er een beetje in herkent! En nu je toch online bent.. … kijk dan eens rond in onze digitale bibliotheek: je vindt er veel online tijdschriftartikelen, databanken, en video’s over slim zoeken. Je kunt ook virtueel samen studeren in onze Onlinelibrary.

Kortom: Corona, lockdown, social distancing… wat er ook gebeurt, de bibliotheek blijft bij je in de buurt! We hopen je gauw te zien: digitaal als het moet, en “live” wanneer het weer kan. Jolanda, Welmoed en Frans Jolanda Kleen j.i.kleen@hva.nl, 06-21156334 Welmoed Tamminga, w.b.tamminga@hva.nl, 06-21156135 Frans Westgeest f.westgeest@hva.nl, 06-21156332