WIJ SPRAKEN MET: MASJA VEERMAN, opleidingsbureau social work & cmv

'Ik wil alle studenten van Social Work het liefst persoonlijk gaan helpen waar ik kan.'

Wie is masja veerman?

Een hele leuke vrouw die inmiddels op leeftijd komt, maar nog jong van geest is, hihihihhi, en ergens nog een soort van “Hippie” wil zijn. Moeder van 3 kinderen waarvan de 2 oudste al het huis uit zijn en op zichzelf wonen. Ik woon samen met mijn dochter van 15, en heb een lieve vriend die in Zwolle woont en we elkaar om die reden alleen de weekenden zien. Hoe lang werk je al op de HvA? Ik werk nu 10 jaren bij de HvA.

Wat doe je bij de HvA?

Ik werk bij Social Work als medewerker studentzaken, zit in het kernteam OnderwijsLogistiek en Infopunt. Ben key-user van BrightSpace en MS Teams, en ben ook nog ambtelijk secretaris van de examencommissie CMV (uitfaserende opleiding)

Met welk doel sta je elke dag op?

Om ons gezamenlijk doel van goed onderwijs aanbieden voor studenten weer een stapje verder te brengen en te ontwikkelen, en daarbij hoort dan ook een dienstverlenende taak naar studenten en docenten toe.

Wat vind je het mooist aan jouw baan? Om in bepaalde processen iets te bereiken of iets moois neer te zetten met elkaar. Maar ook de sociale contacten met collega’s en studenten vind ik leuk en vaak ook interessant.

Wanneer wist jij zelf dat je in het sociaal werk wilde werken? Al heel lang geleden. Ik ben altijd een mensenmens geweest en heb bijna 13 jaren in de commerciële reclamewereld gewerkt. Maar het gymnastiek geven wat ik heb gedaan of voorzitter zijn van een stichting die werkt met de Antilliaanse gemeenschap, dat gaf mij meer voldoening. Met andere woorden, iets kunnen betekenen voor een ander persoon, dat gaf mij meer voldoening dan commerciële belangen nastreven.

Wat was een sleutelmoment? Die kwam zomaar ineens. Wat ik al aangaf, de reclamewereld ik was daar klaar naar mijn gevoel. Zomaar van een op de andere dag heb ik na heel goed functioneren die baan opgegeven en ben bij de HVA begonnen. Nu dus 10 jaar geleden. En ik voelde me echt meteen op mijn plek in het onderwijs en alles wat eromheen beweegt.

Hoe is het om te werken voor Social Work in corona tijd? Een hele nieuwe tijd en de werkzaamheden lijken wel totaal veranderd. Ook een stuk vermoeiender, met name door het vele beeldbellen en overleggen. Ik werk echt meer uren dan toen we nog fysiek op locatie aanwezig waren. Verder de ervaring die deze omstandigheden op collega’s, studenten, maar natuurlijk op een hele bevolking heeft dat raakt mij echt. Ik wil alle studenten van Social Work het liefst persoonlijk gaan helpen waar ik kan, maar dit is helaas niet mogelijk.

Wat heeft het jou over jezelf geleerd? Hoe kwetsbaar we zijn als mensen en dat respect en verantwoordelijkheid nemen daadwerkelijk iets zou kunnen veranderen aan ons mensen onder elkaar. Ik probeer me daar meer aan te houden, niet te “oordelen” en te genieten van al het kleine wat we “wel hebben”. Ik ben blij dat ikzelf en dierbaren in Nederland wonen, in andere landen gaat het er ook heel anders aan toe op dit moment in corona tijd, en die gedachte koester ik en waardeer ik zeer.

Wat mis je het meest? Knuffelen met mijn dierbaren, zoals mijn ouders en vrienden/vriendinnen. Met vrienden/vriendinnen in een bar/cafe afspreken, daar een lekker donker biertje drinken en lekker kletsen en genieten van ieders aanwezigheid en ook uit eten, ook al deden we dat niet heel erg vaak. Maar dat was altijd dubbel genieten van het moment.

Wat zou je tegen onze studenten willen zeggen? Houd vol, en probeer altijd (kleine) mogelijkheden te zoeken om je situatie te verbeteren of positiever te maken, en stil te staan met wat je nu wel hebt, ook al zijn het kleine dingen. We gaan hieruit komen ook al is het nu moeilijk. We hebben het echt zo heel slecht nog niet in Nederland. En probeer zo min mogelijk te oordelen, ieder heeft in deze crisis zijn eigen verhaal en rugzak, medestudenten, maar zo ook de docenten bijvoorbeeld.

Nog wat andere vragen om je beter te leren kennen!

Wat is je favoriete vervoersmiddel? Een auto en motor. Ik ben gek op autorijden en al het technische eromheen, heb droom auto’s en weet er ook veel vanaf.

Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht? Cuba, een aantal jaren geleden met twee andere vriendinnen het eiland op de bonnefooi rondgereden, bij de mensen thuis geslapen en veel avonturen beleefd. En uiteraard ontzettend veel salsa gedanst, want dat is al ruim 20 jaar mijn passie.

Wat brengt een lach op jouw gezicht? Mijn kinderen! Ik kan er niks aan doen. Je kan me het meeste blij maken door mijn kinderen een dag om me heen te laten zijn, ik geniet dan volop en ben dan straal gelukkig. En tenslotte, heb je muziek, film, serie tips? Ik ben gek op series (Netflix/Videoland) en films kijken. Ja, series...er zijn zoveel goede. Outlander, Meisje van Plezier, Queens Gambit en nog zoveel meer. Ik ben trouwens gek op films die gaan over de tijd van prinsessen, keizers etc. Zoals Bridgerton pas gekeken, heerlijk hoor 😉