MEDEDELINGEN II

MEDEDELINGEN II

MEDEDELINGEN II

STUDIE OF ONDERZOEK IN HET BUITENLAND?

De VSBfonds Beurs is bedoeld voor gemotiveerde studenten die zich verder willen ontwikkelen. Het VSBfonds stelt jaarlijks een aantal beurzen beschikbaar voor studenten die na hun afstuderen aan de HvA in het buitenland verder willen studeren of onderzoek willen doen. Bij toekenning van de VSBfonds Beurs zijn motivatie en betrokkenheid bij de omgeving belangrijker dan cijferlijsten.

We hopen dat dan de wereld weer iets meer open is, en zo ja, is dit een mooie kans! Studenten kunnen zich vanaf heden aanmelden voor de VSBfonds Beurs.

De deadline voor het aanvragen van een beurs is op 1 maart 2021. Meer informatie? Stuur een e-mail naar scholarships@hva.nl.

TAALBEGELEIDING VOOR DEELTIJD STUDENTEN

Speciaal voor deeltijdstudenten van Social Work is er individuele taalbegeleiding beschikbaar. Dit traject start in november 2020 en loopt tot juli 2021. De begeleiding bestaat uit 2 uur per week, samen met een student Toegepaste Psychologie, werken aan en verbeteren van je taalvaardigheid. Ken jij iemand die de hulp van een taalmaatje goed kan gebruiken? Stuur een e-mail naar hvataalmaatjesproject@gmail.com.

GENERATIE POLITIEK 2021

Met het oog op de verkiezingen van 17 maart 2021 is Jonge Geesten het initiatief Generatie Politiek gestart.

De boodschap: onze politiek pleit voor vertegenwoordiging van de gehele samenleving, jong en oud. Toch lijkt het realiseren van deze doelstelling vaak moeilijk. Er is een paradox ontstaan: waar de politiek het betrekken en bereiken van de jeugd als lastig ervaart wil de jonge generatie niets liever dan betrokken en gehoord worden.

In januari en februari organiseren zij elke dinsdag en donderdag van 17:00-18:00 online events met jonge politieke geesten (Nederlandse Politiek en Europees Parlement) en het publiek.

In deze dialoog staat de vraag “Hoe kunnen wij, de huidige generaties, de toekomst vormgeven voor de (ongeboren) generaties van morgen?” met het oog op de generatie politiek centraal.

Wil je ook meepraten? Klik hier.

DOCENT MOHAMMED JÂOUNA IN DE KRANT

Onze docent Jeugd Mohammed Jâouna stond in het Parool in het artikel Waar je wieg stond, bepaalt je salaris. Hij was een van de vier docenten die gevraagd waren om hun persoonlijk verhaal te delen over hoe zij ongelijke kansen hebben ervaren en zich uitspreken over wat er nodig is voor gelijke kansen. Het artikel geeft aandacht aan urbanonderwijs.nl en probeert zoveel mogelijk positieve aandacht te krijgen voor het onderwerp in de media en in onderwijsland.