CORONA UPDATE

Dinsdagavond heeft het demissionair kabinet tijdens de persconferentie bekendgemaakt dat er iets meer ruimte komt voor het hoger onderwijs. Vanaf 28 april a.s. mogen studenten en medewerkers weer enkele uren per week naar de onderwijslocaties. Een moment waarnaar we waarschijnlijk allemaal hebben uitgekeken.

Er is hierover een e-mailbericht verstuurd naar jullie vanuit het College van Bestuur van de HvA en een update geplaatst op de site van de HvA. Hierin staat oa algemene informatie, over de corona regels in de gebouwen en de zelftesten.

Klik hier voor de corona update op de site van de HvA.

Wat betekent dit voor jullie? Hoe krijg jij weer gedeeltelijk fysiek onderwijs?

Vanaf 10 mei wordt een gedeelte van jullie onderwijs weer fysiek in het Wibauthuis aangeboden. Het rooster vanaf 10 mei is op dit moment zichtbaar en hierin is te zien welk onderwijs je weer fysiek kan volgen en in welk lokaal. Hierin zie je ook welk onderwijs nog online blijft. We gaan er vanuit dat jullie gebruik maken van de mogelijkheid om weer fysiek onderwijs te volgen. Om de werkomgeving voor alle studenten en medewerkers zo veilig mogelijk te maken, verzoeken wij studenten en medewerkers dat zij voordat ze naar de HvA toekomen een zelftest doen. Zelftesten worden via SURF gratis beschikbaar gemaakt. Meer info over vanaf wanneer en hoe volgt zo spoedig mogelijk via de corona updates van de HvA. Let op dat zelftesten minder betrouwbaar zijn. Verder blijft de regel “bij klachten blijf thuis en maak een afspraak bij de GGD”. Je bent vrij in je keuze om nog niet naar het Wibauthuis te komen. Bijvoorbeeld omdat je een kwetsbare gezondheid hebt, mantelzorg verleent of eerst gevaccineerd wilt zijn. Laat dit dan weten aan jouw docent en dan wordt er naar een oplossing gezocht zodat jij toch het onderwijs kan blijven volgen. Jouw docent neemt zo snel mogelijk contact met je op over de precieze invulling van het onderwijs via Brightspace of e-mail. Dus hou Brightspace en jouw e-mail goed in de gaten.

Vragen? Stel deze aan jouw docent en/of studentcoach. Hopelijk tot snel op onze vierde verdieping!

Kijk op onze Start Studiejaar pagina!