WIJ SPRAKEN MET: DOCENT SOCIAL WORK MURAT GUNDUZ

'Ik geniet ontzettend van het lesgeven en de groei die ik zie bij studenten als toekomstig sociaal werker.'

Wie is Murat Gunduz?

Hoeveel tijd hebben we voor deze vraag? 😊 Ik ben (al een aantal jaren) 28 jaar oud en net zoals iedereen ben ik niet te omvatten in een paar zinnen. Hier een paar highlights: ik ben oom van 3 geweldige kinderen (12, 11, en 2 jaar oud), broer van werelds liefste zus(je), en de zoon van drie geweldige ouders (ja drie, ik heb een ‘super hero’ vader en twee moeders). Hobbies: verre reizen (Zuid Amerika lover), sporten, Netflixen. Daarnaast spreek ik graag met vrienden/familie af voor board game avonden (Risk, Catan, Uno). Love to win, hate to loose. Museumkaarthouder: liefhebber van modern art, zoals Dali, Banksy en Frida.

Binnen het onderwijs doe ik meerdere dingen: ik ben docent binnen het eerste jaar bij de Sociale Agenda, ik coördineer twee internationale minoren, ik ben coördinator internationalisering, en begeleid o.a. studenten bij hun scriptie in het vierde jaar en ben lid van de CII (curriculum team). Hoe lang werk je al op de HvA? Ik werk nu bijna 20 jaar in het hoger beroepsonderwijs, waarvan 15 jaar bij de HvA (ja, ik was 8 jaar toen ik begon). Waarom ben je Social Work docent geworden? Met welk doel sta je elke dag op? In mijn laatste jaar van de studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening ben ik gevraagd om als junior docent te werken aan de Hogeschool Utrecht. Ik had hier nooit eerder aan gedacht. Maar eenmaal voor de klas was ik helemaal in mijn element. Het overdragen van kennis ging me heel goed af. Doel waarmee ik (de meeste dagen) op sta: let’s kick some ass! Werk je ook in het veld? Ik heb de eerste 8 jaar na mijn afstuderen in het werkveld (AMW, GGZ tweedelijn) gewerkt en daar parallel aan lesgegeven. Eenmaal op de HvA heb ik volledig voor het onderwijs gekozen. Ik mis het werkveld opzich niet, omdat ik een heel leuk en varierend takenpakket heb bij de HvA. Door verschillende (internationale) projecten heb ik ook veel contact met het werkveld. Wat vind je het mooist aan docent zijn? Ik geniet ontzettend van het lesgeven en de groei die ik zie bij studenten als toekomstig sociaal werker. Daarnaast werk ik in een fantastisch team waar hard gewerkt wordt, maar ook veel wordt gelachen. Wanneer wist jij zelf dat je in het sociaal werk wilde werken? Wat was een sleutelmoment? Ik wilde eigenlijk psychologie studeren. Op advies van de decaan op de HAVO ging ik eerst een jaar MWD doen om mijn P te halen om vervolgens door te stromen naar de universiteit. Eenmaal op de opleiding bij MWD zat ik helemaal op mijn plek. Ik heb toen besloten om mijn HBO studie eerst af te maken om vervolgens psychologie te studeren. In plaats van psychologie heb ik later een master gedaan in Social and Cultural Anthropology. Hoe is het om docent te zijn in corona tijd? Wat heeft het jou over jezelf geleerd? Uitdagend 😊 Het liefst sta ik fysiek voor de klas. Je hebt dan veel meer mogelijkheden om oefeningen te doen, met studenten in dialoog te gaan etc. Maar nu bijna driekwart jaar later merk je dat je ook digitaal veel kan doen!

Wat mis je het meest? Om met studenten uitgebreid in dialoog te kunnen gaan over verschillende onderwerpen.

Wat zou je tegen jouw/alle studenten willen zeggen? Houd nog even vol! Better times will come!

En tenslotte, heb je muziek, film, serie tips? Een hele lijst 😊 Maar mijn Netflix top 3 van de laatste maanden: 1: Kalifaat 2: Hollywood 3: Unorthodox Voor de Turks sprekende studenten/collega’s: 1: Masumlar apartmani 2: Kirmizi oda