WIJ SPRAKEN MET: STUDENT INCHELITA TILBORG

'Ik probeer altijd positief te blijven en het einddoel waar voor ik het doe in mijn hoofd te houden!.'

Wie is Inchelita?

Ik ben Inchelita Tilborg en ik studeer Social Work aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik heb gekozen voor profiel jeugd. Ik ben 26 jaar, woon op mezelf in Amsterdam Noord en naast studeren geef ik danslessen aan kinderen op verschillende middelbare scholen. Waarom heb je gekozen voor de opleiding Social Work? Ik werk al acht jaar als dansdocent op middelbare scholen en met de doelgroep jeugd werken heb ik altijd al leuk gevonden! Vandaar heb ik er voor gekozen om Social Work te studeren, zodat ik op verschillende manieren met de doelgroep jeugd aan het werk kan.

Met welk doel sta je elke dag op? Mijn doel is uiteindelijk om door te stomen naar de universiteit als ik afgestuurd ben aan het hbo. Ik probeer elke dag hard te werken om ervoor te zorgen dat ik over ga naar het derde jaar om zo een stap dichterbij mijn doel te zijn.

Ik probeer zoveel mogelijk structuur voor mezelf te creëren. Door planningen te maken welke opdracht wanneer af moet en wat ik daar voor moet doen, help ik om mijn doelen te halen.

Wat vind je het leukst aan de opleiding? Dat je meteen een profiel mag kiezen. Zo ga je meteen aan de slag met de doelgroep waar je interesse in hebt. Het leukste van de opleiding vind ik dat het praktijkgericht is, vanaf het eerste jaar moeten we al stage lopen. Op die manier kom je meteen in aanraking met het werkveld en doe je meteen al ervaring op.

Wanneer wist jij zelf waar je in het sociaal werk wilde werken? Wat was een sleutelmoment? Ongeveer aan het eind van het eerste jaar wist ik precies welke richting ik wil opgaan! Eerst wilde ik absoluut niet met kleine kinderen werken en lagen mijn interesses alleen maar bij tieners rond de leeftijd 12 tot 23. Totdat ik stage liep bij de organisatie School'scool. Ik ben er toen achter gekomen dat het met kinderen werken iets is wat ik heel belangrijk en leuk vind. Ik wil daarom ook bij jeugdzorg werken als gedragswetenschapper.

Hoe is het om studeren in corona tijd? Het studeren tijdens Corona was in het begin wennen, maar het was goed te doen, ook omdat ik de verwachting had dat we bij nu weer normaal naar school konden gaan. Helaas is dat niet het geval en zullen we voorlopig nog online lessen krijgen. Persoonlijk vind ik het nu zwaarder dan op het begin. Ik vind het veel moeilijker om mijn concentratie erbij te houden tijdens de online lessen. Vooral op de dinsdag dan heb ik les van 08.30 tot 16.30 uur. Zeven uurtjes lang met weinig tot geen pauzes tussen de lessen is heel lang om achter een scherm te zitten. Ik merk dan ook dat ik het moeilijk vind om de informatie tot me te nemen. Ook is het nu minder gestructureerd en moet je zelf er achter zien te komen wat je wanneer af moet hebben. Het kost daarom veel meer werk en inzet. Maar ik probeer altijd positief te blijven en het einddoel waarvoor ik het doe in mijn hoofd te houden!

Wat heeft het jou over jezelf geleerd? Dat ik goed zelfstandig kan werken en vooral doorzettingsvermogen heb. Ik ben er ook achtergekomen dat ik veel behoefde heb aan sociale contacten.

Wat mis je het meest? Het meeste mis ik het sociale contact, vooral met mijn klasgenoten. Ik mis de lessen op school, het één op één contact met de docenten.

Wat zou je tegen jouw medestudenten willen zeggen? Probeer zo veel mogelijk je motivatie vast te houden en geef vooral niet op! Het is soms lastig om je doel voor ogen te houden. Maar probeer voor je zelf duidelijke planningen te maken om structuur te creëren.

Wat zou je tegen onze docenten willen zeggen? Bedankt dat jullie ondanks deze gekke situatie toch nog zo jullie best doen om ons zo goed mogelijk op te leiden. Tegen de roostermakers zou ik willen zeggen dat er misschien meer rekening gehouden kan worden met het maken van het rooster, bijvoorbeeld dat er meer pauzes worden ingeroosterd tussen de lessen.

En tenslotte, heb je muziek, film, serie tips? In deze tijd kijk ik heel veel Netflix! Hieronder een paar series en films: Queen of the South La reina del sur El Dragon Vivir sin permiso Ingorbenable La Casa de Papel Homeland Blacklist Punisher Working moms Shooter Greenleaf Undercover